Koffert PC - mobil musikk-server

En bærbar PC har et svært praktisk format, sammenlignet med en stasjonær PC. Men det er visse generelle fordeler med en stasjonær PC, både når det gjelder fleksibilitet og ikke minst pris.Dessuten er det ikke lett å oppgradere en bærbar PC, som regel er det eneste alternativet å kjøpe en ny.

Koffert PC - mobil musikk-server
Publisert
Sist oppdatert

Duger ikke lenger

Vi har i godt over et år brukt en bærbar Dell Latitude, med 850 MHz Pentium III, 256 MB minne og 20 GB harddisk. Den fungerer fremdeles utmerket til det meste, relatert til skriving, nettsurfing og enkel bilde- og videoredigering, men på ett område har den nå kommet sørgelig til kort.

Vi har brukt den som vertsmaskin for virtuelle instrumenter på spillejobber, men de nyeste og kraftigste programmene har den rett og slett ikke klart å håndtere.

Ett instrument av gangen går greit, men ikke avanserte sampling-baserte programmer som leser direkte fra harddisk. Vi hadde store problemer med pianosamplinger, som gikk i kne når vi spilte for mange toner på en gang.

Da vi installerte programmet The Grand, (”flygelet”) som er meget krevende, med lange samplinger direkte fra disk som veksler i sanntid når man bruker pedalen, da var det stopp.

Og muligheten til å bruke to lyder samtidig, spilt med hver sin hånd på to keyboard, var bare å glemme.

Vi måtte rett og slett ha ny maskin.

Moderne bærbar med P4?

Vi prøvde ut vår tidligere testvinner blant bærbare PCer, en Zepto 2002, med 1,8 GHz P4 og 768 MB minne. Det fungerte helt utmerket, maskinen hadde ingen problemer med å håndtere selv de mest komplekse kombinasjoner av flere instrumenter på en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer