Koffert-PC i boks

Vår koffertPC har nå vært i bruk i mange måneder, og vi har gjort en del endringer underveis, både i maskin og programvaren. Her er vår rapport.

Koffert-PC i boks
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst laget vi første utgave av vår koffertPC, og i de første praktiske testene fungerte den helt utmerket. Men vi endret en del på konseptet underveis i konstruksjonen. Fra å skulle være en komplett PC i koffert, med flatskjerm i lokket, ble den endret til å være en ren server, uten egen skjerm. I stedet bruker vi vår gamle bærbare til å fjernstyre koffertPCen.

I første artikkel, som du finner her, avsluttet vi med å nevne at vi skulle legge ut paneler med kontakter for nettverk og USB, slik at disse kan kobles til selv med kofferten lukket.

Dessuten skulle vi lage åpning for luft inn til prosessoren og sannsynligvis montere en utblåsningsvifte.

Dette har vi nå gjort.

Med filter

KoffertPCen blir stort sett brukt i røykfylte lokaler (inntil den nye røykeloven trer i kraft!), derfor var det ikke aktuelt å bare lage en åpning i lokket rett over prosessorviften, hvor luften trekkes inn. Vi tok et støvsugerfilter, klipte til en passende bit, og monterte denne mellom det ytre og indre beskyttelsesgitteret i lokket. Da er det bare å skru av gitteret for å skifte filter. Vi ser at det nå er på tide, det var i utgangspunktet hvitt. Men det har ikke samlet seg støv inne i PCen, så filteret har definitivt gjort jobben sin!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer