Kom i gang med Ubuntu

Gratisalternativet til Windows har aldri vært bedre. Vi viser deg hvordan du kommer i gang med å bruke det.

Kom i gang med Ubuntu
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden fortalte vi deg hvordan vi, ved hjelp av et hovedkort, prosessor og minne til totalt 1095 kroner, kunne forvandle en gammel PC til et mediesenter som var i stand til å spille filmer i HD-oppløsning.

En slik maskin trenger imidlertid også et operativsystem, og hvis du synes det er ille å bruke en tusenlapp på Windows 7, finnes det noen gratisalternativer som kan fungere like godt til oppgaven.

Mest utbredt

Ett av dem heter Ubuntu Linux 9.10, og er et moderne operativsystem som byr på svært mye bra funksjonalitet, både innen multimedia, Internett og vanlige kontoroppgaver. Det er også enkelt å bruke, og er altså helt gratis.

I tiden fremover skal vi fortelle deg ganske mye om hvordan du kan få det til å fungere slik du vil. Denne guiden er først og fremst myntet på deg som er nysgjerrig på alternativer til Windows og MacOS, og som lurer på hvordan du kan få Linux til å spille alle slags lyd- og videoformater, til å "snakke" med Windows-maskiner i nettverket, og til å kjøre Windows-programmer.

I første omgang skal vi fortelle deg hvordan du installerer Ubuntu Linux på en PC. Deretter følger vi opp med hvilke innstillinger du må gjøre for å få et best mulig utgangspunkt for videre arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.