Komme i gang med Publisher

Pakken består av en håndbok og en CD-ROM. Installasjonen er av standard Microsoft-type, og bød ikke på spesielle overraskelser. Men det gjorde derimot håndboken.

Publisher har et oversiktlig og svært bra hjelpesystem. Knappene nederst til høyre henter frem og skjuler stikkord/hjelp. Foto: Torvald Kvamme
Publisher har et oversiktlig og svært bra hjelpesystem. Knappene nederst til høyre henter frem og skjuler stikkord/hjelp. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Da vi konsulterte håndboka for å finne ut hvordan programmet virker, viste det seg at den ikke inneholder et eneste ord om selve programmet, men at den i sin helhet er viet typografi, layout og eksempler på skrifttyper og utklippsbilder.

Dette er en stor svakhet. Etter å ha undervist på en lang rekke kurs i Desktop Publishing gjennom årene, er hovederfaringen at alle som skal ta steget fra tekstbehandling til Desktop Publishing trenger en solid innføring i prinsippene bak før man gyver løs på det praktiske.

Men hjelpfilen er god, svært god. Hele systemet rundt hjelp er bygget om, og er mye bedre enn tidligere tiders kryptiske hjelpfiler. Nederst til høyre i skjermbildet er det to knapper som åpner hjelpen (se figur). Hvis du vet hva du skal jakte på, er det enkelt å finne frem. Stikkordlisten er omfattende og enkel å søke i, og hjelptekstene er gode (med unntak av enkelte oversetterspesialiteter).

Det dukker også opp små gule lapper med forklaringer nesten uansett hva du holder musepekeren over. Dette er en stor hjelp spesielt i starten. Når du jobber med programmet, dukker det også opp små ruter med tips om hurtigtaster o.l. Ofte er slike tips bare i veien, men i Publisher er faktisk tipsene gode, og vi plukket opp mye nyttig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer