KOMMENTAR: Derfor teller søket

Vi opplever et rent gullrush for å lage den beste lokale søkemotoren lokalt for tiden. Men hvorfor har søket plutselig blitt så viktig?

Publisert
Sist oppdatert

I går testet vi betaversjonen av MSN Toolbar Suite, som var et direkte svar fra Microsoft på Google Desktop - som også er i beta. I tillegg har AskJeeves.com nettopp lansert en lokal, indeksbasert søkemotor, og det finnes også alternativer fra Altavista såvel som Copernic.

For bare noen måneder siden måtte du lete lenge for å finne en god lokal søkemotor, mens vi i dag har fått et rent luksusproblem med hvilken vi skal velge. Så hva har egentlig skjedd? Hvorfor har det egentlig brutt ut en søkemotorkrig på desktopen vår?

Arven fra Netscape

For å finne svaret må vi gå tilbake til "gamle dager," da Microsoft overså trusselen som Internett utgjorde mot deres kontroll over 90 prosent av verdens datamaskiner. Mer spesifikt tok denne trusselen form av Netscape Communications, som på den tiden laget kongen over alle nettleserne.

Problemet med nettlesere og Internett er det samme i dag som det var den gangen. Det er mulig å forespeile seg en fremtid der datamaskinene ikke har de private filene sine lagret lokalt - men på Internett. Og da må du ha en nettleser - og ofte en søkemotor - for å finne dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer