Kommentar: Windows 98 kommer nok...

Forrige uke fikk vi et brev fra 26 ledere som fortalte det amerikanske Justisdepartementet hvor viktig Windows 98 var for hele databransjen. Tirsdag så vi 60 mer eller mindre sentrale datafolk stille seg på en scene for å fortelle hvor viktig Windows 98 er for hele dataverden. Realiteten er nå at Bill Gates og Microsoft kommer til å vinne kampen om å få lansere Windows 98 torsdag 25. juni

Publisert

.Snart tre år er gått siden den gigantiske lanseringen av Windows 95. Den gangen fikk Microsoft helt vanvittig oppmerksomhet, hovedsakelig fordi de hadde et program som var i stand til å erstatte et produkt nesten alle brukere var misfornøyde med. Det forunderlige den gangen, var at programmet som ble erstattet, var et annet Microsoft-produkt, nemlig Windows 3.11.

Windows 98-lanseringen så på alle måter ut til å bli en litt mer lavmælt affære. Selv om '98 erstatter et tre år gammelt produkt, er jo egentlig behovet for en oppgradering langt mindre enn hva som var tilfellet den gangen '95 dukket opp. Bevares, Windows 98 inneholder mange forbedringer i forhold til '95, men likevel har firmaet ikke hatt planer om å slå like mye på stortromma denne gangen.

Så kom Justisdepartementet inn i bildet. Etter mange års klager på Microsofts "uredelighet", påstander stort sett satt fram av konkurrenter som aldri har fikset Windows-verdenen særlig godt, bestemte tydeligvis departementet seg for at nok fikk være nok, og at Microsoft måtte gjennomgå en grundig granskning. Faktisk har departementets reaksjoner vært såpass kraftige at Bill Gates med god grunn begynte å frykte at hele lanseringen av Windows 98 ville gå i vasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer