Kommentar:Dustete angrep på Microsoft

De siste dagene har diverse nettaviser viet en "dato-bug" i Windows 98 stor oppmerksomhet. Feilen inntreffer hvis PCen restartes i samme sekund som PCen endrer dato. Dette er kanskje det mest dustete angrepet på Microsoft så langt.

Torvald Kvamme
Redaktør DinSide Data
Torvald Kvamme
Redaktør DinSide Data Vis mer
Publisert

Den ene avisen etter den andre har kastet seg over "dato-bugen" som er "avdekket" med programmet Prove It 2000. "Problemet" som programmet har funnet, er at Windows viser feil dato hvis PCen startes på nytt i sekundene før midnatt! Har du hørt maken til sprøyt? Hvem sitter klar med reset-knappen i sekundene før midnatt? Hvor stor er sannsynligheten for at strømmen går akkurat i det sekundet som gjør at "feilen" oppstår? Ikke nok med det, hvis problemet oppstår, kan du bare endre datoen, og alt er i orden.

Microsoft melder nå at de vil utvikle en bugfix for å løse problemet. Hvilket problem? I følge selskapet som oppdaget feilen, vil den bare oppstå for 1 av 5-6 mill. brukere! Microsoft selv hevder at de brukte 4 dager på å fremprovosere feilen. Dette er ikke noe problem i det hele tatt. Det er bare et angrep på et selskap som det er populært å angripe.

Dette er ingen forsvarstale for Microsoft. Men når så mange pressefolk gyver løs på en sak som er så bagatellmessig, er det grunn til å rope et varsko. Hvis det blir avdekket problemer med Windows 98 som faktisk har betydning, skal vi være med å sjekke -- og rapportere -- dette umiddelbart. Men hvis problemene som blir avdekket er av denne typen, kommer vi ikke til å skrive et eneste ord om det!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer