Kommentar:Flere funksjoner i Word!

Det finnes alltid noen som mener at nye PC-programmer er alt for avanserte. Kritikken går på at det er så mange funksjoner at det blir nesten umulig å finne det man egentlig er på jakt etter. Dette er bare vås. Jeg vil ha flere funksjoner, mange flere funksjoner.

Kommentar:Flere funksjoner i Word!
Publisert

Microsoft Word er et godt eksempel på et program som det er vanskelig å trenge inn i, og det er et faktum at bare et fåtall av brukerne benytter seg av alle mulighetene. Men hva er løsningen? En ”Word-light” som gjør hverdagen enklere for vanlige brukere? Problemet er at det allerede finnes en ”Word-light” som ingen vil ha, nemlig WordPad som følger gratis med Windows. Microsoft har også laget pakken Works -- en lett utgave av Office-pakken som ikke akkurat er noen stor suksess. Brukere av programvare vil ha mange funksjoner!

Løsningen ligger i designet

Problemet ligger ikke i antallet funksjoner programmet tilbyr, men hvordan programmet er designet. Og da tenker jeg ikke på hjelpefilen, for den er det ingen som bruker likevel. Det hele bør konstrueres slik at brukeren selv forstår hva som er viktig og hva man skal gjøre først og sist.

Det beste eksempelet på at dette er mulig er de nye bildeprogrammene for hjemmebruk (f.eks. Adobe PhotoDeluxe og MS PictureIT). Disse har store tydelige knapper øverst til venstre for de funksjonene alle bør bruke, mens de mer spissfindige funksjonene er gjemt litt mer bort. I PhotoDeluxe er det til og med en knapp merket ”Advanced” for ytterligere å understreke at den ikke skal benyttes i utrengsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.