MacOS Monterey

Kommer i kveld

Årets største oppdatering ser ut til å lande på norske maskiner i kveld.

LANSERING: Mandag 25. oktober kan Mac-brukere laste ned den siste oppdateringen, MacOS Monterey, så fremt maskinen er kvalifisert. Foto: Apple
LANSERING: Mandag 25. oktober kan Mac-brukere laste ned den siste oppdateringen, MacOS Monterey, så fremt maskinen er kvalifisert. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke presenterte Apple sine nye Macbook Pro-maskiner med de nye M1 Pro og M1 Max-prosessorene.

Samtidig avslørte selskapet at den nye versjonen av MacOS, Monterey, ville slippes i dag - 25. oktober. Det blir en gratis oppdatering som alle med kvalifiserte Mac-maskiner kan laste ned.

Basert på at Apples indiske side sier 25. oktober og deres thailandske side sier 26. oktober (i ulike tidssoner), har MacRumors kalkulert seg fram til at det skulle bety at oppdateringen slippes klokka 19 norsk tid. Det er i så fall i tråd med når Apple vanligvis slipper oppdateringer til sine iOS- og MacOS-enheter.

macOS Monterey kan lastes ned nå. Foto: Skjermdump
macOS Monterey kan lastes ned nå. Foto: Skjermdump Vis mer

Mye nytt

Nyheter denne gangen inkluderer ting som bedre vindushåndtering, støtte for Airplay (til Mac-skjermen), Universal control (der du enkelt kan koble til flere skjermer trådløst, se video under), bedre notatapp med hurtignotater, oppgradert FaceTime, SharePlay (der du kan spille av musikk, filmer etc. samtidig med andre brukere) og den nye Fokus-funksjonen, tilsvarende den du finner i iOS 15.

Til høsten blir Universal Control en av nyhetene i MacOS Monterey, som lar deg styre en iPad om du setter den ved siden av datamaskinen. Vis mer

Vi har allerede tatt en gjennomgang av de viktigste nyhetene, som du kan lese mer om her:

Stiller større maskinkrav

MacOS Monterey kan lastes ned som en gratis oppdatering, men merk at maskinkravene er høynet noe kontra den eksisterende Big Sur-versjonen.

Mer om hvilke maskiner som kan laste ned oppdateringen og hvordan du finner ut om din maskin er kvalifisert, kan du lese i denne artikkelen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer