Kommer til Norge

Dyson introduserer flere etterlengtede nyheter.

ANDRE FORSØK: Etter et mislykket forsøk på å lansere en robotstøvsuger i 2016, prøver Dyson seg på nytt. Foto: Dyson
ANDRE FORSØK: Etter et mislykket forsøk på å lansere en robotstøvsuger i 2016, prøver Dyson seg på nytt. Foto: Dyson Vis mer
Publisert

Den kan ikke sies å være spesielt diskret, Dysons nye robotstøvsuger. «Dyson 360 Vis Nav», som selskapet har valgt å kalle den, kommer i deres signaturfarge blå med røde og lilla detaljer.

Vågalt, om ingenting annet, i hvert fall med tanke på at deres første forsøk på en robotstøvsuger var en flopp.

Tatt i betraktning hvor populært robotstøvsugere har blitt de siste årene, er det likevel rart Dyson ikke har kommet på banen før. De har gjort stor suksess med sine håndholdte støvsugere, som har ved flere anledninger blitt best i test hos oss.

Er ikke selvtømmende

Så hvordan utmerker 360 Vis Nav seg? Dyson hevder selv at sugekraften skal være den dobbelte av andre robotstøvsugere.

KJENT STIL: I motsetning til mange andre robotstøvsugere som kommer i svart eller hvitt, har Dyson gitt sin nye robotstøvsuger et design vi kjenner fra selskapets håndholdte støvsugere. Foto: Produsenten
KJENT STIL: I motsetning til mange andre robotstøvsugere som kommer i svart eller hvitt, har Dyson gitt sin nye robotstøvsuger et design vi kjenner fra selskapets håndholdte støvsugere. Foto: Produsenten Vis mer

De trekker også frem at den kommer med en avansert prosessor som kan «tenke og tilpasse seg» dataene den samler inn fra de 26 ulike sensorene den er utstyrt med for å unngå hindere oppdage støv og finne vegger, skriver The Verge.

Støvsugeren har en «trippel-børste» som brukes på ulike typer underlag. Myk nylon på harde gulv, antistatisk karbonfilamenter for de minste støvpartiklene og stive nylonbørster til tepper.

KANTBØRSTE: I tillegg til at 360 Vis Nav er formet som en D for å komme bedre til i hjørnene, har den også en børste som spretter ut når den støvsuger inntil vegger. Foto: Produsenten
KANTBØRSTE: I tillegg til at 360 Vis Nav er formet som en D for å komme bedre til i hjørnene, har den også en børste som spretter ut når den støvsuger inntil vegger. Foto: Produsenten Vis mer

Den har dessuten en børste som spretter ut på siden når den støvsuger inntil en vegg, noe som forhåpentligvis gjør at man slipper å gå over med en klut langs gulvlistene etterpå.

360 Vis Nav har riktignok ingen moppefunksjon og den kan heller ikke tømme støvbeholderen i noen basestasjon - noe mange robotstøvsugere har kommet med i senere tid.

Blir ikke billig

DinSide har fått bekreftet via Dysons norske PR-byrå at nyheten vil komme i salg i Norge fra september og utover høsten. Hva den norske prisen blir, gjenstår å se.

Men vi er redd det ikke blir spesielt billig. I Australia koster den 2399 dollar, noe som tilsvarer drøye 17 000 kroner direkte omregnet.

Ifølge Engadget er batteritiden mindre enn på andre robotstøvsugere. Den kan jobbe i 50 minutter før den må vende tilbake til ladedokken sin.

Håndholdt med vaskefunksjon

I tillegg til en ny robotstøvsuger, lanserer Dyson også en ny generasjon håndholdte støvsugere, Dyson Gen5detect og Dyson Gen5outsize. Disse sier selskapet skal være «mindre, raskere og kraftigere» enn tidligere modeller.

Mer interessante er kanskje de to nye våtstøvsugerne, V15s Detect Submarine og Dyson V12 Detect Slim Submarine. Disse har et munnstykke som inneholder en vanntank på 300 milliliter for rent vann, en separat tank for skittent vann og en mikrofiberrulle for skrubbing.

VASKER: Dyson Submarine er selskapets første våtstøvsuger. Foto: Produsenten
VASKER: Dyson Submarine er selskapets første våtstøvsuger. Foto: Produsenten Vis mer

Dette er noe vi kjenner fra Philips' håndholdte støvsugere, og har vært en etterspurt funksjon blant mange Dyson-fans.

Dessverre vil ikke vaske-munnstykket kunne kobles til eksisterende Dyson-støvsugere.

Norske priser her må vi komme tilbake med. I Australia har sistnevnte fått en pris på 1549 dollar, cirka 11 200 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer