Xbox

Kommer til TV-en

Spennende spillnyheter under «ikke-E3».

XBOX: Snart kan du spille Xbox-spill på TV-en uten konsoll. Foto: icemanphotos/Shutterstock/NTB

XBOX: Snart kan du spille Xbox-spill på TV-en uten konsoll. Foto: icemanphotos/Shutterstock/NTB

Vis mer
Publisert

Den store spillmessa E3 har i en årrekke blitt avholdt hver juni, men arrangørene ble i 2020 tvunget til å ta en pause på grunn av coronautbruddet.

I år er det mer normale tilstander med messegulv som åpnes igjen, men E3-messa er ikke blant dem. Uten at det skorter på spillnyheter av den grunn.

Denne uka er tettpakka med spillnyheter fra store deler av bransjen i det som uoffisielt er blitt døpt «ikke-E3».

Xbox TV-app

Microsoft skal avholde et stort Xbox+Bethesda-show klokka 19 i kveld norsk tid, men har allerede trukket sløret av noen spennende nyheter som spillerne kan se fram til.

Blant dem er at Xbox Game Pass og skystrømming av spill også kommer til smart-TV-er. I førsteomgang til Samsungs 2022-serie med smart-TV-er som får en dedikert Xbox-app for strømming av spill.

Xbox-appen på TV har støtte for blant annet Xbox Wireless Controller, Xbox Adaptive Controller, Elite Series 2 og PlayStation DualSense.

Dermed kan du snart strømme Xbox-spillene dine på PC, mobil, nettbrett og TV i tillegg til Xbox-konsollene.

Xbox skriver i pressemeldinga at de også utforsker andre TV-samarbeid, så vi antar at det ikke er altfor lenge til at andre enn Samsungs TV-er også får Xbox-appen.

XBOX: Snart kan du strømme Xbox-spillene dine på en Samsung smart-TV. Foto: Microsoft Gaming
XBOX: Snart kan du strømme Xbox-spillene dine på en Samsung smart-TV. Foto: Microsoft Gaming Vis mer

Spilldemoer

Samtidig planlegger Microsoft å satse mer på spilldemoer ved at utviklere får betalt for å lage demoer som blir tilgjengelig for Xbox Game Pass-medlemmer.

Dette for at spillerne kan teste spillene før de lanseres, men også for at utviklerne kan skape litt engasjement for spillene sine. Dette kan spesielt være nyttig for indieutviklere.

Konkurrenten Sony lanserte spilldemoer til PlayStation 5 i oktober i fjor.

Med Xbox Design Lab kan du designe din egen Xbox-kontroller. Foto: Microsoft Gaming
Med Xbox Design Lab kan du designe din egen Xbox-kontroller. Foto: Microsoft Gaming Vis mer

Kommer til Norge

Microsoft åpner også ytterligere opp Xbox Design Lab-portalen sin, som omsider blir tilgjengelig her til lands. I Xbox Design Lab kan du designe din egen Xbox-kontroller der du kan velge mellom en rekke farger og mønstre på selve kontrolleren, men også knappene, spakene og stikkene, som også kan tilpasses med metallfinnish.

Design Lab er også oppdatert med flere farger, som myk lilla, myk grønn og myk rosa, samt ulike kamoflasjedesign og Pride-mønstre.

Norske spillere kan sjekke ut Design Lab senere i sommer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer