Kompakt, elegant og praktisk fra hp

Hp lanserer nyheter på løpende bånd, både kameraer, skanner og kompaktløsning for hjemmekontor.

Kompakt, elegant og praktisk fra hp
Publisert
Sist oppdatert

Det er en stor forvandling hp har gjennomgått de siste tiårene. Tidligere assosierte vi hp med kalkulatorer og avanserte apparater for laboratorier og sykehus. I dag leverer de også små snertne digitale kameraer, skannere og skrivere.

I denne prosessen har produktprofilen endret seg fra en ganske teknisk og ikke så utpreget stilfull design, til dagens produkter som er på linje med de mer moderne trendene. Spesielt gjelder dette de nye kameraene, men også i andre produkter som er på vei.

Kompakte kameraer

De to nye kameraene er typiske kompaktmodeller, men både designet og materialbruken er helt ny.

Tidligere har bruken av plast vært dominerende, men disse nye kameraene kommer i et elegant hus av metall. De ser også en god del bedre ut i virkeligheten enn på bildene.

Kompakt, elegant og praktisk fra hp

Photosmart 735 og 935

735 er den minste modellen, og har 3,2 megapikslers oppløsning (2080 x 1542) og 3x optisk zoom med optikk fra Pentax. Internminnet er på 16 MB og minnekortet som brukes er av typen SD/MMC.

Det er både optisk og LCD-søker, og plasseringen er slik at du slipper å trykke nesen mot LCD-panelet når du skal bruke den optiske søkeren.

Kameraet kan også ta opp video med lyd i MPEG-format, uten annen begrensning enn kapasiteten på minnekortet. Du kan også ta opp lyd til stillbilder.

Det følger med HP Instant Share programvare som gjør det enkelt å sende bilder direkte til skriver eller adresselisten i epostprogrammet. Enkel bildebehandling og andre brukervennlige støttefunksjoner er også inkludert.

Dokkstasjon med USB-tilkobling og trådløs fjernkontroll finnes som ekstrautstyr. Her kan du sette fra deg kameraet og bare trykke på en knapp for å overføre bildene til PC. Det følger også med lader, slik at kameraet lades mens det står i dokken.

Det er også A/V-utgang til TV for å vise fram bildene på ”husalteret” (en løsning vi stadig ser, men personlig aldri har skjønt vitsen med, pga den elendige oppløsningen og flimringen på TV-apparater...),

Prisen er satt til 2 490 kroner og kameraet vil være i salg i juni. Med dokkstasjonen vil prisen ligge på 2 990 kroner.

935 er toppmodellen, med nesten likt utseende, men med langt flere avanserte egenskaper, og hele 5 megapikslers oppløsning (2608 x 1952).

Det er også langt flere valg for eksponering og lukkertider, dette kameraet er beregnet på de mer erfarne brukerne som vil ha muligheten til å gjøre egne kreative valg i tillegg til avansert automatikk.

Det er inkludert et 32 MB SD-kort, dette kameraet har ikke internt minne.

Video er begrenset til 120 sekunder, som likevel er en anselig lengde.

Prisen er satt til 4 990 kroner og levering skjer i juni. Med dokkstasjon blir prisen 5 490 kroner.

Kompakt, elegant og praktisk fra hp


Snerten bildeskanner

For de som ikke trenger en A4-skanner, og i hovedsak skal skanne foto, har hp laget photosmart 1200. Den skanner bilder på 10 x 15 cm, og med batterier og vagfritt minnekort SD/MMC eller CompactFlash, har du en portabel fotoskanner, som jobber helt på egen hånd og lagrer til minnekortet.

Oppløsningen er på opptil 1200 punkter per tomme og fargedybden inntil 36 bits.

Ønsker du å skanne større dokumenter, skanner du det fra hvert hjørne og bruker programvaren som følger med til å sette sammen delene. I tillegg har programvaren en rekke andre funksjoner som gjør dette til en meget hendig og kapabel skanner for fotobruk.

Prisen vil ligge på 899 kroner og levering starter i slutten av mars.

Kompakt, elegant og praktisk fra hp


Superkompakt alt-i-ett maskin

De som ønsker en alt-i-ett maskin til utskrift, faks og skanning har hittil måttet leve med til dels voldsomme apparater med varierende brukervennlighet.

Endelig finnes det en maskin som gjør alle jobbene og faktisk passer på et hjemmekontor, den kan til og med plasseres i bokhylla!

Den er liten og elegant, uten store paneler med mengder av knapper og funksjoner. Lokket til originalene sitter på toppen, arkmater – både for inn og utgående papir – sitter i forkant og enkle og begripelige betjeningsknapper befinner seg på venstre side på toppen.
Den er så lett at du løfter den uten videre med en hånd, og gjør jobben uten dikkedarier.

Den er ikke verdens beste fotoskanner eller fotoskriver for entusiastene, men den er mer enn bra nok til hjemmekontoret og tar igjen på det praktiske.

Oppløsningen er på 600 x 2400 punkter ved skanning og 600 x 1200 ved kopiering.

Utskriftshastigheten varierer fra 12 sider på sort kladd til 1,1 på beste fargekvalitet.

Prisen er også behagelig, den er satt til 1 500 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer