Kompaktkamera med zoom fra Olympus

De digitale kompaktkameraene fra Olympus er populære, og nå kommer et nytt kamera som både har 3x optisk zoom og 2x digital zoom. I forbindelse med introduksjonen senkes prisen på den gamle modellen.

Foto: Torvald Kvamme/Olympus
Foto: Torvald Kvamme/Olympus Vis mer
Publisert

Vi har tidligere testet Olympus C-840 L, og likhettrekkene mellom dette kameraet og den nye modellen C-900ZOOM er mange. Kameraet har den samme CCD-brikken med en oppløsning på 1280 x 1024, og det betyr at du kan forvente cirka samme bildekvalitet.

Ønsker du mer detaljer om spesifikasjonene utover det som er beskrevet i denne artikkelen, se vår omtale av C-840.

En av nyhetene med C-900ZOOM i forhold til C-840 er at du nå vil få mulighet for å sette fast hvitbalanse. Digitale kameraer er nemlig ikke alltid like flink til å måle lystemperaturen, og da blir resultatet gjerne stygge fargestikk.

Kameraet har også fått en funksjon for å sjekke om bildet ble skarpt ved hjelp av den innebygde LCD-skjermen. Vanligvis er en slik LCD-skjerm alt for liten til å avsløre bildekvaliteten. Det som er nytt, er at du nå kan zoome bildet på den LCD-skjermen for å danne deg et bedre inntrykk av skarpheten. Dette er en funksjon som også Kodak har lagt inn på sin nye toppmodell: DC260.

En annen ny finesse med dette kameraet i forhold til C-840 L er at det kan "brenne" fast datoen i JPEG-bildet slik det er vanlig med filmbaserte kameraer. Dette er det sikkert mange takstmenn og eiendomsmeglere som vil sette pris på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer