Komplett grafikk fra Microsoft

Microsoft har ikke gjort det spesielt skarpt innen bilderedigering og illustrasjon, men nå prøver de seg med PhotoDraw 2000. Og hvis programmet holder det utviklerne lover, vil det kunne gi god valuta for pengene, selv om vi er skeptisk til planene om mye auto-intelligens á la Microsoft.

Publisert

Både Adobe (se link til høyre) og Microsoft har tydeligvis sett et nytt marked for grafikkprogrammer som ligger midt mellom de aller mest proffe som Photoshop og de aller enkleste som Microsoft Picture It!. Med PhotoDraw ønsker Microsoft å fri til en stor gruppe brukere som består av ansatte i bedrifter som ikke har formell utdannelse innen design, men som likevel er gitt ansvaret for å produsere grafikk til Internett eller Intranett.

Lett blanding

Normalt er grafikkprogrammer delt i to hovedkategorier; punktgrafikk (grafikk bygget opp av enkelte punkter, typisk fotografier) og vektorgrafikk (grafikk bygget opp av linjer og objekter beskrevet matematisk, typisk strektegninger, kart o.l.). Dette skillet synes Microsoft er kunstig, og ønsker derfor å la programmet selv ta seg av håndteringen av hvilken type grafikk som er påkrevet. Du skal bare konsenstrere deg om hva du vil ha, programmet bestemmer typen grafikk.

Vi håper dette er vellykket, men har ikke alt for store forhåpninger. Skillet mellom punktgrafikk og vektorgrafikk er vesentlig, og ikke noe det er lett å programmere seg bort fra. Vi har likevel sett tendensene til at denne utviklingen kommer, og CorelDraw (som er et typisk vektorprogram) kan f.eks. importere punktgrafikk og la deg påvirke denne grafikken på en rekke forskjellige måter. Men CorelDraw foreslår likevel å bruke PhotoPaint hvis du vil gjøre fullverdig bildebehandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.