Komplette kommunikasjonsløsninger for bærbare PCer

3Com, Intel og Xircom kommer nå med PC-kort (PCMCIA) som dekker både modem- og nettverkskommunikasjon i samme kort. Ikke nok med det, du får høyeste ytelse i begge verdener med 100Mbit nettverk og 56Kbit modem.

Publisert

Xircom er først ute

Xircom er spesialist på PC-kort og har hatt ett kort med både 100Mbit nettverk og 56Kbit modem på markedet en stund (CEM56-100BTX). Dette kortet har nesten alt. I tillegg til nettverk og modem, støtter det også mobiltelefoner fra alle de store produsentene (Nokia, Ericsson, Siemens og Sony). Xircom har også en god linjebeskyttelse som beskytter kortet hvis du skulle være så uheldig å plugge det inn i en digital hussentral på hotellrommet.

Xircom var først ute med denne kombinasjonen og kommer nå med neste generasjon som de kaller RealPort. Ulempen med RealPort er at den har type III utforming. Det vil si at den tar opp to plasser i forhold til de andre. Fordelen med dette kortet er at du kan plugge telefonledningene rett inn i kortet uten andre spesialkabler som er vanlig på de tynne kortene. RealPort kommer både i 16- og 32-bits utgaver for CardBus. 32-bits CardBus er nødvendig for å oppnå full utnyttelse av 100MBit nettverk. For modemdelen spiller det ingen rolle.

Intel kommer nå

Intel har vært en av forkjemperne for 100MBit nettverk og 32-bits CardBus-teknologien. 32-bits CardBus er de bærbares svar på PCI-bussen og er utviklet av Intel. Intel lanserer nå to PC-kort som er identiske med unntak at den ene er 16-bits (MBLA1656) og den andre er 32-bits (MBLA3256).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer