Komplett.no 2004-11

Norges største databutikk slår ofte på stortrommen i vår PC-oversikt. Hva med novembertilbudet?

Publisert

PC-pakken har et gjennomgående bra design i sort/sølv. Av tilkoblinger finner du 4 USB-porter og ingen Firewireporter, og det synes vi er litt snaut.

Men på innsiden ser det derimot meget bra ut. Hovedkortet er meget avansert, og har faktisk innebygd brannmur i maskinvare. Det har også RAID- og SerialATA-støtte, og byr på godt med utbyggingsmuligheter. Socket 754-hovedkort erstattes nå av Socket 939, som blant annet kan by på bedre minneytelse (ved bruk av to minnebrikker), og som kommer til å støtte enda raskere prosessorer i fremtiden. Det betyr i klartekst at det finnes mer fremtidsrettede hovedkort på markedet.

Prosessoren er en Athlon 64 3000+, som denne gangen er "midt på treet" sammenlignet med de andre (den er fortsatt meget rask!). Ordinært vil vi også si at både minnemengden (512 MB) og harddisken er (160 GB). Sistnevnte er riktig nok kjent for å være spesielt støysvak.

Hovedgrunnen til den noe "ordinære" utrustningen skyldes i stor grad valget av grafikkløsning. GeForce 6800LE-kortet er raskere enn samtlige andre grafikkløsninger i denne oversikten, og byr på svært høy ytelse i selv de siste og mest krevende spillene. Men det koster, noe som har gått litt på bekostning av maskinvaren for øvrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer