Komprimering – store filer blir til små filer

Publisert

RealProducer G2, som lager RealVideo-filer for deg, er et meget brukervennlig program. Du kan enten velge å åpne filer fra filmenyen, og deretter velge riktige verdier for den filmen du skal lage. Eller du kan velge å bruke hjelpeprogrammet, som hjelper deg gjennom alle valg.

Vi valgte det siste. RealVideo dreier seg ofte om å prøve seg frem, og du vet ofte ikke på forhånd hvor mye du kan komprimere filmene dine. Med G2-formatet, har du fått mulighet til å la serveren finne ut hvor god forbindelse seerne dine har, og sende dem film i riktig tilpasset format. Vår server har denne muligheten, men det er ikke sikkert at din serverleverandør har den installert.

Vårt prosjekt

Vi valgte til slutt å komprimere film til enkel ISDN-format (5 KB/sekund med film). Vi prøvde først 56 Kbps-format (4,2 KB/sekund med film), men det ble for dårlig.

Det endelige resultatet ble middels bra. Kvalitetesreduksjonen er i noen sekvenser ekstrem, mens noen sekvenser har kvalitet som kommer i nærheten av originalfilene.

Volumet på lyden ble kraftig redusert, noe vi ikke helt skjønner grunnen til (her er det jo ingenting å spare med hensyn til kompresjon).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer