TEST: Sony WH-1000XM4

Kongen på haugen

Bedre kombinasjon av lydkvalitet og støyreduksjon får du ikke.

STRÅLENDE: Med flott lyd og ekstremt god støyreduksjon er WH-1000XM4 blant våre absolutte favoritter. Foto: Pål Joakim Pollen
STRÅLENDE: Med flott lyd og ekstremt god støyreduksjon er WH-1000XM4 blant våre absolutte favoritter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonys 1000X-serie har lenge vært anerkjent som ledende på aktiv støydemping. MDR-1000X fikk en sekser på vår terning i 2016, oppfølgeren WH-1000XM2 en solid femmer i 2017, mens tredjemann i serien, WH-1000XM3 scoret full pott i 2018.

I 2019 ble det imidlertid stille. Først nå, etter to år, står japanerne klare med nok en modell, WH-1000XM4.

Den plasserer seg prismessig omtrent der de andre har ligget ved lansering, på rundt 4.000-kronersmerket. Samtidig er det ikke til å stikke under stol at forrige modell, WH-1000XM3, nå kan fås til 2490 kroner de fleste steder, der nykommeren i så måte blir 60 prosent dyrere.

Svært komfortable

Tar vi det utvendige først, har Sony redesignet mark 4-modellen noe siden sist. Øreputene har blitt ti prosent større og enda litt mykere, og det er rett og slett en fryd å ha WH-1000XM4 på hodet.

Og selv om hodebøylen har blitt slanket litt, opplever vi dem på ingen måte gnagende mot issen. Den buer også noe mindre enn tidligere og kommer derfor nærmere hodet.

Selve klokkene har blitt slanket noe, slik at de ikke blir like massive på hodet. Vektnåla er imidlertid omtrent lik, der nykommeren bare er et fattig gram lettere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer