Konica med kompakt digitalkamera

Konica kommer nå med en ny toppmodell med 2,11 mill. bildepunkter. Q-M200 er svært kompakt, og har heller ikke den høyeste prisen i markedet.

Konica frir til deg som er på jakt etter det aller mest kompakte.
Konica frir til deg som er på jakt etter det aller mest kompakte. Vis mer
Publisert

Kameraet har fast brennvidde tilsvarende 38 mm på et 35-mm-kamera. Du kan benytte en digital zoom på 2x hvis du ønsker det, men dette gir som oftest litt dårligere bildekvalitet. Bildene lagres på et CompactFlash minnekort, og du får med 8 MB.

Kameraet veier bare ca. 270 gram med de vitale målene 12 x 7 x 4 cm. Et kamera med så høy oppløsning som er så kompakt, vil kunne selge godt til typiske forretningsbrukere som eiendomsmeglere o.l., og vil konkurrere direkte med Canon A50.

Ny programvare

For de som fremdeles foretrekker å overføre bildene til PCen via kabel, har Konica forbedret programvaren i forhold til programmet som ble levert med forgjengeren Q-M100.

Det er likevel litt underlig at Konica ikke har prioritert å sette inn USB i kameraet, slik det er vanlig på en lang rekke andre nykommere nå. Dette er betydelig raskere enn serieport, og er det beste alternativet for å overføre så store datamengder.

Kjapp autofokus

Ifølge pressemeldingen fra Konica, er den viktigste nyheten med dette kameraet likevel at autofokusen er gjort raskere. Fokusen er en kombinasjon av CCD-fokus og aktiv infrarød fokus. Dette er et viktig punkt for digitale kameraer, som ofte er litt trege på grunn av alle innstillingene som skal gjøres med hvitbalanse o.l. før bildet tas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer