Konica QM-100

Konica Q-M100 har en oppløsning på 1152 x 872, og bryter dermed den magiske grensen på 1 mill. bildepunkter.

Publisert

3313">Se bilder tatt med kameraetKonica Q-M100 havner i gruppen i midten i denne testen. Kameraet har over 1. mill. bildepunkter, men bildene er likevel ikke helt i toppklasse.

Bildekvalitet

Vi er ikke helt fornøyd med bildekvaliteten på QM-100. Bildet av studio-oppsettet fikk et blåskjær, og ligner til forveksling på bildene fra HP-kameraet. Bildet er heller ikke like skarpt som de beste i testen.

Utbildet og bildet inne på kjøpesenteret er litt mørke, men fargekvaliteten og gjengivelsen av detaljer er helt OK.

Alt i alt leverer Konica en bildekvalitet som kan egne seg fint til hjemmebruk, men er du på jakt etter de aller skarpeste bildene, bør du likevel kjøpe Olympus eller Kodak.

OK teknikk

Betjeningen gjøres med en litt kryptisk skjermmeny for en del av funksjonene, og trykknapper direkte på kamerahuset for resten. Betjeningen på kamerahuset er oversiktlig og logisk bygget opp, og med litt tilvenning til menyen på skjermen er Konica Q-M100 et enkelt kamera å bruke.

Objektivet har en brennvidde på 39 mm tilsvarende et 35-mm-kamera. Lysfølsomheten er på f/2,8, og det er mulighet for manuell justering av eksponeringen under spesielt vanskelige lysforhold. Kameraet har en digital zoom på 2x. Dette er en langt dårligere løsning enn optisk zoom, men er bedre enn ingen zoom i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer