Konklusjon

Vi kårer det beste tilbudet de beste tilbudene!

Publisert
Sist oppdatert

Det er trangt på toppen, ingen tvil om det.

De tre bærbare vi har testet i denne runden har sine styrker og svakheter - men for det meste er det styrker. Det gjør ikke vår jobb spesielt mye enklere, men det gjør at dere som kunder får et større og bedre utvalg.

Så som det alltid er med kjøp av datamaskiner er det deg og dine behov som til syvende og sist avgjør hva som er det beste kjøpet nettopp i ditt tilfelle.

Dersom det er ytelse og ingenting annet som teller er det Toshibaen som er kongen. Vi likte egentlig Toshiba Satellite U300-144 svært godt; den er solid og enkel men likevel elegant, kjapp og velutstyrt. Og det som ødelegger alt er - i det minste i våre ører - en altfor plagsom vifte.


Hvorvidt de svakere Satellite U300-159 eller U300-14K har det samme problemet vites ikke.

Innehar du evnen til å lukke ørene anser vi Toshibaen som et trygt og godt kjøp, men ettersom de fleste mennesker ikke klarer det så blir det ingen generell anbefaling fra oss.

Konklusjon


Da står vi igjen med to PCer. Multicoms Compal JFT00 er like solid og omtrent like kjapp som Toshibaen, (og kan gjøres enda mer sprelsk dersom du går amok i Multicoms konfigurator), er ellers minst like velutstyrt, kan fås med lite eller stort batteri og i sort eller hvit utførelse. Og selv om den ikke akkurat er lydløs er den langt mer behagelig for øret enn Toshibaen.

HP Pavilion tx2020 er på sin side en svakere PC, men det den ikke har i muskler tar den igjen i allsidighet og "gøy-for-pengene". Tablet-funksjonaliteten åpner opp en ekstra dimensjon for brukeren, og med sine to batterier holder den en laaang dag.

Konklusjon


Rent bortsett fra litt svakere ytelse står den heller ikke på noen måte tilbake for konkurrentene hva utstyrsnivå angår, og selv om vifta surrer og går kontinuerlig er dette på et levelig volum.

Det eneste vi vet vil irritere noen er skjermen, så selv om denne er en klar forbedring fra den vi fant på forgjengeren vil vi råde alle interesserte å ta en kikk før de eventuelt går til det skrittet å anskaffe en slik.

Konklusjon

Men alt i alt liker vi altså både HPs hybrid-Tablet og Multicoms JFT00 ganske så godt, og siden dette er såpass vidt forskjellige datamaskiner finner vi det vanskelig å vekte de direkte mot hverandre - det vil i så fall være litt som å sammenligne appelsiner og pærer.


Likevel føler vi at begge tilbudene på sin måte er verdige å bli stemplet som beste PC-tilbud - Multicom Compal JFT00 som den tradisjonelle og raske bærbare, mens HP Pavilion tx2020 er der for deg som er ute etter noe annerledes - og er villig til å lempe litt på ytelse og skjermkvalitet for å få det.

Så for denne gangen har vi gjort noe vi svært sjelden gjør: nemlig å utrope to gode PC-tilbud i samme runde; MPX og Multicom stikker altså begge av med stempelet vårt.

Gå tilbake her for å diskutere artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer