Konklusjon

Prosessoren bør spille en vesentlig rolle i valg av operativsystem.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at en enkeltkjernet Intel Celeron-prosessor går langt bedre sammen med Windows XP enn med Windows Vista. I XP opplevde vi faktisk sjelden prosessoren som en sinke under normale arbeidsoppgaver, og som testresultatene våre viser utfører Celeron-prosessoren enkelte oppgaver kjappere i XP enn den kostbare E8400-prosessoren i Vista.

Når det gjelder dobbelkjerne-prosessoren ser vi at forskjellene er langt mindre, enkelte ganger er Vista endogtil kjappere enn XP. Hovedforklaringen ligger i at Vista er optimalisert for prosessorer med flere kjerner, noe XP ikke er i samme grad.

Uheldigvis er det fortsatt et stykke igjen til alle programmene er optimalisert for Vista og flere prosessorkjerner. Derfor er XP raskere på mange områder, også med dobbelkjerneprosessor. Men vi kan trygt konkludere med at ytelsespotensialet er større i Vista enn i XP hva angår dyrere, og kommende generasjoner maskinvare.

Men for deg med lavt budsjett hva angår kjøp av prosessor, og du foretrekker Intel foran AMD, er det ingen tvil om at XP byr på langt bedre ytelse enn Vista. Men alle som jobber med video bør styre unna Celeron i sin helhet. Til denne typen oppgaver er nemlig ytelsen under pari.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer