Konklusjon

Det er ikke mange gode grunner til å velge billigst, viser vår test.

Publisert
Sist oppdatert

Celeron 430 er en veldig billig prosessor, men det merkes. Tyngre oppgaver som videokompresjon og zipping av filer går rett og slett ulidelig tregt i forhold til de dyrere konkurrentene. Når vifta i tillegg støyer, vil i hvert fall vi bytte den ut med en mer stillegående en.

Og da er det nok flere enn oss som oppdager at sluttprisen ikke havner veldig langt bak den rimeligste C2D-prosessoren, og da gir valget seg selv. Den ujevne ytelsen og frustrasjoner knyttet til dårlig fleroppgavekjøring hos Celeron gjør at vi slett ikke vil anbefale noen å kjøpe denne prosessoren, i hvert fall ikke i kombinsjon med Windows Vista.

Husk for øvrig at det finnes et annet klokt valg i økonomiklassen som vi ikke har sett på i denne omgangen, nemlig Pentium Dual Core, som du kan lese mer om her.

Når det gjelder de to dyreste prosessorene er det klare forskjeller, men om det er verdt 500-600 kroner ekstra å velge en E8400-prosessor basert på 45 nm produksjonsteknikk foran en forrige generasjons E4500-prosessor, er ikke selvsagt for alle. Begge prosessorene byr på god ytelse under de aller fleste forhold, og spesielt videoegenskapene imponerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer