Konklusjoner

Alle de tre PCene gjorde et bra inntrykk på testpanelet, men du bør være obs på en del forskjeller som kan være av betydning for deg.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjoner

Zepto Znote 2100

Denne PCen scorer jevnt bra i ytelsestestene, og er en behagelig og fin maskin å bruke. Skjermen er lyssterk, og har en oppløsning vi personlig ville foretrukket, siden vi ofte har mange programvinduer åpne samtidig.

Vi liker også at modellen har 4 USB 2.0-porter, og testens raskeste grafikkløsning. Hvis du har operativsystem fra før, vil du nok sette pris på at PCen blir ca 1.200 kroner billigere dersom du vil ha den levert uten Windows XP.

Det eneste vi finner å trekke, er at maskinen avgir en del viftestøy, spesielt under høy belastning, og at batterilevetiden ikke imponerte oss noe særlig. Trenger du diskettstasjon, er dette dessuten ekstratutstyr på Znote 2100.

Mer info hos Zepto Computer

Konklusjoner

Tundra 1846L

Denne PCen utmerker seg først og fremst med lav pris, og det faktum at den er den eneste som leveres med innebygd trådløst WLAN-kort. Den har også mye mer minne enn de to andre PCene, noe som du vil merke dersom du f. eks jobber med flere programmer samtidig. Harddiskytelsen er også bedre enn på de to andre.

Skjermen er brukbar, men den har litt lavere lysstyrke enn de to andre PCene i denne sammenligningen. Dessuten har PCen den "ivrigste" viften av alle, dvs det skal svært liten prosessoraktivitet til før den starter. Den avgir omtrent like mye støy som Znote 2100.

Det største problemet med denne PCen er derimot at grafikkytelsen er for lav til at vi ville erstattet vår stasjonære PC med den. Hvis du ikke er opptatt av 3D-spill og programmer, duger den uansett.

Mer info hos PS Data

Konklusjoner

Toshiba Satellite 2450

Den dyreste PCen er også den raskeste. Den har den klart høyeste prosessor- og minneytelsen, noe vår test av MP3-koding beviser til fulle. Grafikkytelsen er litt lavere enn på Znote 2100, men er uansett meget bra.

Skjermen er mest lyssterk av de tre, og dette er en egenskap vi ofte ser på Toshiba-PCer. PCen avgir samtidig klart minst støy av alle desktop-erstattere vi har testet. Viften er knapt hørbar, og sammen med den generelt høye ytelsen og lange batterilevetiden vil nok dette være en favoritt hos mange.

Vi synes likevel PCen er i dyreste laget, all den tid at den ikke har mer enn 256 MB RAM og 30 GB harddisk. Harddiskytelsen var samtidig lavere enn hos de andre to.

Mer info hos Toshiba Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer