Konsoller på nett - hva skjer?

Spillkonsoller går online i disse dager, men i Norge er utviklingen treg. Vi sjekker hvordan status er for tiden.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at online-spilling på konsoller har tatt av, og blant annet i USA har spillentusiaster kunnet spille på nett en god stund. Det er først nå at disse tjenestene kommer til Europa, men Norge ligger etter. I dag er det faktisk bare GameCube som kan kobles til Internett, mens vi må vente på XBox- og PS2-tjenestene.

Modem og bredbånd

Nintendos tjeneste er nok den minst profilerte av de tre. Det er kun ett spill som støttes per i dag, og det er rollespillet Phantasy Star Online I&II. Nintendo har heller ikke noe spesifikt portal der spillere kan møtes og utveksle erfaringer - men det kommer etter hvert. Etter sigende har Nintendo heller ingen planer om å vise noen online-spill på årets E3-messe, men vi håper på at tredjepartsutviklere viser noe interessant.

For å spille på nett med GameCube trenger du en adapter, som koster rundt 500 kroner. Det finnes to versjoner av adapteren, en for modemtilkobling og en for bredbånd. Adapteren settes inn i ekspansjonsporten på undersiden av din GameCube.

Live enda ikke levende

XBox Live-tjenesten er nok den det har vært mest snakk om. Microsofts konsoll er også den som er best tilpasset nettspill, da den har nettverksadapter innebygd. Den har også en harddisk, hvilket gjør det mulig for utviklerne å legge ut ekstra brett og tillegg. XBox Live fungerer kun med bredbånd - det er ingen støtte for modemtilkoblinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer