Konvertere MP3 til Ogg Vorbis?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har latt meg imponere over hvor god lydkvalitet du får dersom du bruker Ogg-formatet istedenfor MP3, ja selv ved 64 kbps er Ogg suverent, synes jeg. Finnes det noen enkel måte å konvertere MP3-filene mine til Ogg?

Hilsen Gaute

Datadoktoren svarer

Hei Gaute,

Før du går i gang med å konvertere MP3-filene dine til Ogg Vorbis, er det noen forhold som er viktig å ha klart for seg:

1. Kvaliteten vil alltid bli degradert ved en konvertering fra MP3 til Ogg Vorbis, selv ved samme bitrate.2. Ogg Vorbis bruker komprimeringsalgoritmer som avviker kraftig fra MP3, derfor er det svært sannsynlig at degraderingen blir hørbar.3. Ogg Vorbis-formatet støttes foreløpig av svært få frittstående spillere.

I praksis kan du få gode resultater dersom du for eksempel konverterer en 192 kbps-fil til 128 kbps, så lenge formatet er det samme, og motivet er å spare plass.

Men det finnes haugevis av verktøy som lar deg konvertere mellom musikkformater, men de færreste er gratis. Det finnes derimot unntak, som for eksempel dBpowerAMP Music Converter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer