Konvertere video til DVD-format?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål:

Hei,

Jeg har lastet ned noen morsomme MPG-filer fra Internett, som jeg kunne tenke meg å vise på DVD-spilleren i stua. Jeg har fått tak i et program som kan konvertere disse filene til riktig format, men jeg reagerer på at filene blir veldig store. Finnes det andre måter å konvertere på - slik at filene blir mindre?

Jeg har også en kompis som mener at slik konvertering uansett er lurt, fordi kvaliteten på filmene blir bedre (høyere oppløsning) enn originalene. Stemmer dette?

Trond

Datadoktoren svarer

Å konvertere en fil fra et komprimert format til et annet vil aldri gi bedre kvalitet enn opphavet, snarere tvert i mot.

Selv om filen i ditt tilfelle øker i størrelse, er det fortsatt snakk om en ganske stor grad av kompresjon (ja, 8000 kbps MPEG2 er også kraftig kompresjon i forhold til rådataene).

Hver gang en filmsnutt komprimeres, risikerer du et kvalitetstap, på samme måte som når du åpner et JPEG-fil i en bildebehandler, og lagrer filen påny.

Spørsmålet er om DVD-format er det mest hensiktsmessige. Sjansene er store for at DVD-spilleren din kan lese VCD-format og SVCD-format. Dette er formater som opptar mindre plass enn DVD-format.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer