Konvertere video uten kvalitetstap

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har nettopp kommet tilbake fra Kreta med kameraet fullt av ferieminner i .mov-format. Hadde gledet meg til å sette sammen og redigere dette i Windows Movie Maker, bare for å finne ut at Movie Maker ikke støtter dette formatet. Pinnacle er ikke noe alternativ, det bare kræsjer på maskinen her og er forøvrig for "tungt" for dette enkle formålet. Spørsmålet er dermed litt todelt: Kan man få Windows Movie Maker til å støtte dette formatet? Og hvis dette ikke går, ser jeg at konvertering til et annet format er det som må til. Og jeg kjenner til flere programmer som konverterer og komprimerer på en og samme tid. Men jeg vet ikke om det er noen som konverterer uten å komprimere eller redusere kvaliteten på filmene. Jeg ønsker kun å konvertere og ikke miste noe av informasjonen underveis før jeg går i gang med redigeringen. Noe forslag til hva som er beste løsning her?

MvhAsgeir

Datadoktoren svarer

Hei

Du kommer ikke unna komprimering, sprøsmålet er når i prosessen dette gjøres.

Du kan dekomprimere .mov filene (de er jo allerede komprimert), da sitter du igjen med filer som er kanskje 100 ganger så store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer