Konverterer filmen for deg

Blir det for mye jobb å konvertere filmene selv, er hjelpen en postsending unna. De proffe filmkonvertererne kan også konvertere smalfilm - men det koster.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke orker å sitte deg gjennom time etter time med gamle filmer mens datamaskinen lager digitale filer av dem, kan du sette ut jobben til andre. Dette kan være en løsning for mange, men husk at det fort blir penger av det.

For eksempel tar selskapet Digitale Minner 768 kroner per konverterte VHS-time, og da har du mye å spare til for å konvertere et helt liv med videoopptak. Det er derimot ikke verre enn at det vanker rabatter for storbrukere;

- Vi merker stor pågang fra kunder som ønsker å konvertere alt fra smalfilm til Hi8, mest på grunn av mangel på utstyr, kunnskap, tid og ønske om å sette seg inn i det, sier Ola Pettersen i Digitale Minner til DinSide Data.

- Vi har funnet et produksjonsmønster som tillater oss å benytte utstyr og kompetanse  til konsumentpriser. Noen synes nok det er dyrt, men ser man på nytteverdien og sikkerheten for femtiden er det en god investering for mange.

Hvis du bruker en av de mange konverteringsbyråene, eller får fotobutikken din til å ta jobben, slipper du ikke bare å gjøre jobben selv, men du får ofte også en profesjonell utførelse på både DVD-platen og omslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.