Kopier en DVD i helgen

GUIDE: Tre enkle gratisprogrammer sørger for at jobben blir gjort i en fei.

Publisert
Sist oppdatert

Å lage en sikkerhetskopi av dine kjæreste DVD-filmer er rett og slett en nødvendighet, spesielt hvis du er blant de mange som slurver med å putte platen tilbake i coveret etter bruk, og hvis du bryr deg om å se filmene flere ganger.

Og har du minimennesker i husstanden er det garantert en del filmer som kommer til å bli spilt hundre ganger, om ikke i stua, så på barnerommet, i bilen eller på hytta.

Originalplata tåler en del juling, men ikke alt.

Men fortvil ikke. Alt du trenger er en PC med DVD-brenner, en tom DVD-plate for hver film du ønsker å ta sikkerhetskopi av, og et par-tre gratis windows-programmer:

1. DVD43 fjerner kopibeskyttelsen

Programmet DVD43 (som utrolig nok skal uttales DVD for free...) har kun én oppgave. Den skal fjerne eventuell kopibeskyttelse som er lagt inn i original-DVDen. Spesielt på nyere filmer er dette i 9 av 10 tilfeller en helt nødvendig del av kopieringen.

Det positive er at programmet kjører i bakgrunnen, og fjerner kopibeskyttelsen helt selv, uten at du behøver å foreta deg noe som helst annet enn å installere det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer