Kopiere hele disken?

Publisert
Sist oppdatert

Heisann!

Jeg sletter av og til harddisken for å renske opp, og dette tar litt tid.Jeg har kjøpt Partition Magic-programmet, og dette fungerer veldig bra som hjelp.

Det jeg lurte på er om det er mulig å ta en kopi av hele partisjonen når den er nyinstallert, slik at jeg bare kan reinstallere direkte fra kopien neste gang?

Er det mulig?

Hilsen Jørgen

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er fullstendig mulig, og er faktisk noe bedrifter og også noen ganger leverandørene selv passer på å gjøre på sine egne maskiner.

Det mest populære programmet for såkalt "imaging" - å kopiere en partisjon til et "image" som kan reinstalleres senere, er Norton Ghost.

I det siste har vi sett at dette installeres på forhånd på mange nye PC-er for å gjøre livet lettere til supportavdelingene rundt om kring, og i mange miljøer har programmet "tatt en google" og blitt til et verb: "å ghoste."

Programmet koster 699 kroner på Symantecs egen butikk, og du kan lese mer om det og laste ned en prøveversjon her.

Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer