Kopiér i vei!

AnyDVD er et lite Windows-program som skal gjøre det langt enklere å bruke og kopiere både CDer og DVDer med kopibeskyttelse. Men fungerer det virkelig?

SlySoft har naturligvis en rev som logo...
SlySoft har naturligvis en rev som logo... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaja, så lenge det fortsatt er lov, kan jeg i hvert fall innrømme at jeg tar kopi av masse DVDer. Riktignok er disse DVDene kjøpt og betalt på ærlig vis, men fordi jeg -- i likhet med svært mange andre -- har relativt klåfingra unger med stor fantasi når det gjelder å ødelegge både CDer og DVDer, tar jeg nå svært ofte en "brukskopi" før jeg slipper dem løs på skiven. Og stort sett går dette svært greit, takket være programmer som DVDShrink (gratis) og Nero.

Film- og musikkindustrien er naturligvis håpløst opptatte av at deres kunder ikke skal kunne ta slike kopier, og lager mer og mer intrikate løsninger for å hindre dette. Men heldigvis er alle produsenter av film og musikk begrenset av én viktig problemstilling, DVDer og CDer bør kunne spilles på eksisterende spillere. Dermed er det faktisk en relativt enkel sak å lage programmer som omgår "beskyttelse". Og heldigvis for oss ærlige kjøpere, ligger alltid utviklere av disse løsningene hakket foran medieindustrien. (Det bør forresten nevnes at musikkindustrien ikke alltid bryr seg særlig om at brukerne kan spille det de selger, mange nye skiver lar seg ikke spille på alle CD-spillere.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer