Kopiér i vei!

AnyDVD er et lite Windows-program som skal gjøre det langt enklere å bruke og kopiere både CDer og DVDer med kopibeskyttelse. Men fungerer det virkelig?

SlySoft har naturligvis en rev som logo...
SlySoft har naturligvis en rev som logo... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaja, så lenge det fortsatt er lov, kan jeg i hvert fall innrømme at jeg tar kopi av masse DVDer. Riktignok er disse DVDene kjøpt og betalt på ærlig vis, men fordi jeg -- i likhet med svært mange andre -- har relativt klåfingra unger med stor fantasi når det gjelder å ødelegge både CDer og DVDer, tar jeg nå svært ofte en "brukskopi" før jeg slipper dem løs på skiven. Og stort sett går dette svært greit, takket være programmer som DVDShrink (gratis) og Nero.

Film- og musikkindustrien er naturligvis håpløst opptatte av at deres kunder ikke skal kunne ta slike kopier, og lager mer og mer intrikate løsninger for å hindre dette. Men heldigvis er alle produsenter av film og musikk begrenset av én viktig problemstilling, DVDer og CDer bør kunne spilles på eksisterende spillere. Dermed er det faktisk en relativt enkel sak å lage programmer som omgår "beskyttelse". Og heldigvis for oss ærlige kjøpere, ligger alltid utviklere av disse løsningene hakket foran medieindustrien. (Det bør forresten nevnes at musikkindustrien ikke alltid bryr seg særlig om at brukerne kan spille det de selger, mange nye skiver lar seg ikke spille på alle CD-spillere.)

Irriterer bransjen

SlySofts AnyDVD utfører en rekke små oppgaver som gjør det enklere å være film- og musikkonsument -- og som irriterer livet av hele filmindustrien. Når programmet lastes ned og installeres som en driver på PCen din, gjør det at du plutselig kan se alle DVDer, uansett hvilken region de er laget for, på maskinen din. Det fjerner CSS-kopibeskyttelse, Macrovision-beskyttelse, hindrer programmer som ligger på DVDene i å starte på egenhånd og fjerner alle forsøk på å hindre brukerne f.eks. i bare å klikke forbi reklame og advarsler. Den nyeste utgaven gjør til og med at de aller fleste CDer også blir svært enkle å kopiere. Det gjør at DVDShrink, Nero og alle deres konkurrenter kan kopiere det aller meste, og sørger igjen for at vi foreldre kan ha en kopi "i bakhånd" når en CD eller DVD går i stykker.

Man kan enkelt sette opp en rekke kriterier for bruk av DVDer.
Man kan enkelt sette opp en rekke kriterier for bruk av DVDer. Vis mer


"Pirates of the Caribbean" er en av mange DVD som har fått ekstra beskyttelse for å hindre kopiering. Vi hadde prøvd de fleste metoder, før vi installerte AnyDVD, og alle var mislykket. Vi startet programmet, hvoretter kopieringen av denne, og alle andre "vanskelige" DVDer vi prøvde, gikk fullstendig smertefritt.

Unbreakable? Neppe...

Kopiér i vei!


Et enda verre eksempel har vært den nyeste skiva til amerikanske Evan Dando, som til og med har fått ordet "Unbreakable" preget over hele seg (og som faktisk er umulig å spille på PCer og Mac'er). Etter å ha installert dette lille programmet, gikk kopieringen som en lek. Dermed kan vi nå lytte på Dando på vår iPod, og dermed slapp Dando (stakkar) at vi rasende leverte CDen tilbake til platekompaniet.

AnyDVD gjør en utmerket jobb på en enkel måte. Programmet laster seg alltid opp når PCen starter, og gjør altså at vi brukere slipper masse problemer film- og musikkbransjen ønsker å påføre oss ærlige kjøpere. Naturligvis innser vi at programmet sannsynligvis også blir brukt til dumme ting, men først og fremst vil vi anbefale alle som har DVD-brenner og vanlig, klåfingra barn (helt normale unger, altså) å betale de 39 dollarene programmet koster. Det er verdt hver krone...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer