Korrekt HTML fra Office-programmer?

Publisert

Spørsmål:

Jeg bruker Office 2000, og vil gjerne lage hjemmesidene mine med Word og andre programmer. Men når jeg lagrer som HTML fra disse programmene, dukker det opp en masse ekstra saker og ting i koden som gjør at filene blir ubrukelige i eksempelvis Netscape. Er det mulig å rydde opp i kodene på en enkel måte?

Datadoktoren svarer:

Grunnen til at HTML-koden fra Office-programmene blir så omfangsrik, er at Microsoft har lagt til en lang rekke spesifikke Office-tagger for at filene skal kunne åpnes igjen i Office-programmene senere uten tap av formater som ikke dekkes av vanlig HTML. F.eks. har Office-pakken mer avansert tabellbehandling enn HTML, og Microsoft har derfor valgt å legge til egne tagger for dette.

Microsoft ser også selv problemet med de mildest talt spesielle tilpasningene, og tilbyr en gratis løsning for deg som vil konvertere til mer "ortodoks" HTML. Løsningen finnes i tilleggsprogrammet Microsoft Office HTML Filter 2.0 som kan lastes ned gratis fra denne siden. Programmet virker med Word og Excel, som også har den mest "grisete" HTML-tilpasningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer