Kosmix - enda bedre enn Google?

En søkemotor som samler alt under én paraply.

Kosmix - enda bedre enn Google?
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har tidligere hevdet at det vil være en umulig oppgave å ta rotta på Google, rett og slett fordi Google har blitt søkemotoren alle de store nettsidene prøver å optimalisere innholdet sitt mot.

I dag slo imidlertid tanken meg - formatet med ti lenker og tilhørende beskrivelser er jo egentlig ikke det optimale når man leter etter informasjon.

Det er nemlig ikke lett å få oversikt over et tema uten å klikke seg inn på en rekke artikler. Riktignok er Wikipedia en fin kilde for å få en kjapp oversikt, men måten Kosmix har lagt opp sitt søkeresultat på, gjør tjenesten svært spennende.

Kosmix søker nemlig i en rekke tjenester (deriblant nevnte Google og Wikipedia) og syr deretter sammen alle treffene til en side med bokser. For eksempel slik:

Godt overblikk

Som du ser får du et veldig godt overblikk over hva du leter etter, og utvalget av bokser er forskjellig i forhold til hva slags type søk du gjør. Her får du kart, twitter-søk, Facebook-grupper, relaterte søk, guider, nyheter, Flickr-bilder, hotellanbefalinger og hva det måtte være samlet under én paraply.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer