TEST: Nest cam IQ indoor

Kostbar, men meget god overvåking

Svært godt innendørskamera, men du må abonnere for å få utnyttet alle funksjoner.

DAG OG NATT: Nest Cam IQ Indoor er et fabelaktig overvåkingskamera, men det koster også deretter. Foto: Pål Joakim Pollen
DAG OG NATT: Nest Cam IQ Indoor er et fabelaktig overvåkingskamera, men det koster også deretter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nest er ingen ukjent aktør i smarthjem-markedet. I 2011 lanserte selskapet sitt første produkt – den smarte termostaten «The Nest», og i 2014 ble selskapet kjøpt opp av Google.

Foruten termostaten har selskapet blant annet en smart dørklokke, røykvarsler og kameraer til utendørs og innendørs bruk.

Vi har hatt kameraet Nest Cam IQ Indoor til test de siste ukene, som da er oppfølgeren til Nest cam indoor (uten IQ-betegnelsen).

På bordet eller på veggen

I tråd med produktnavnet er altså dette et kamera til innendørs bruk.

Takket være en solid base kan det stå plassert på et bord, i ei hylle eller lignende, og en svært smidig hengsling lar deg vinkle kameraet de fleste retninger uten at det blir ustøtt.

Med i pakken får du også en festeplate til veggbruk. Denne skrus fast med to skruer, hvorpå kameraet skrus på plass i platen. I testperioden har vi brukt kameraet med veggfestet på barnerommet, slik at vi kan følge med på minstejenta når hun har lagt seg. Hun har nemlig en tendens til å våkne i tide og utide.

Cam IQ indoor har ikke noe innebygd batteri, og må derfor være plugget i stikkontakten. Her brukes en vanlig USB-C-kabel med et skrått design på plasten ved pluggen, slik at den går i ett med resten av foten når den er plugget i. Ledningen er tre meter lang og bør derfor gi deg god fleksibilitet med tanke på plassering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer