TEST: Apple MacBook Pro 16 med M2 Pro

Koster nesten 50 000

Noe av det råeste du får kjøpt, men prislappen er avskrekkende.

BÆRBART BEIST: 16-tommer MacBook Pro er den ultimate arbeidsmaskinen om du har råd til det. Foto: Kirsti Østvang
BÆRBART BEIST: 16-tommer MacBook Pro er den ultimate arbeidsmaskinen om du har råd til det. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den er trolig den råeste bærbare datamaskinen på markedet. Apple lanserte forleden nye modeller av 14- og 16-tommer MacBook Pro.

Disse er imidlertid ikke mynta på vanlige folk som trenger en pen maskin til litt dokumentbehandling, enkel bilderedigering og Spotify-strømming. Dette er Pro-maskiner med stor P - for proffer som skal drive med avansert videoredigering, musikkproduksjon, 3D-animasjon og liknende krevende arbeid.

Klart, vi vanlige dødelige kan også bruke den, men 14-tommeren har nå en startpris på 27 490 kroner, noe som er 4000 kroner dyrere enn forrige generasjon. 16-tommeren koster fra 33 990 kroner, og har fått en prisøkning på 4500.

Avskrekkende priser for folk flest, i hvert fall dem som ikke kan skrive det av på firmaet.

Kostbare oppgraderinger

MacBook Pro kan konfigureres med blant annet bedre prosessor samt mer minne og lagringsplass.

Vår testenhet er en 16-tommermodell med 12-kjerners M2 Pro, 32 GB minne (pluss 5000 kroner) og 2 TB lagring (pluss 7500 kroner). Sluttsummen her er på 46 490 kroner, altså nærmere 50 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer