Kraftduell: AMD mot Intel

Vi har latt AMDs dobbelkjerne-toppmodell måle krefter mot siste generasjon dobbelkjerneprosessor fra Intel. Her ser du hvilken vi ville ha valgt!

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sett nærmere på AMDs flaggskip blant dobbelkjerneprosessorer, AMD Athlon 64 X2 6400+, og målt ytelsen under mange av de samme forholdene. Deretter har vi sammenlignet ytelsen mot sylferske Intel Core 2 Duo E8400. Dette er to prosessorer som ligger omtrent i samme prisgate, og fås i nettbutikken for mellom 1.300 og 1.600 kroner.

Vår test konkluderer med en klar seier til Intel Core 2 Duo E8400. AMD-prosessoren er bygd på gammel arkitektur, og vi ville vi ha tenkt oss godt om før vi gikk til innkjøp av denne. Les testen, så skjønner du hvorfor.

For voldsomt? Her er andre alternativer

For et par uker siden presenterte vi en sammenligning av billig-prosessorer fra AMD og Intel, og konkluderte den gang med at dersom du har et lavt budsjett, får du mer for pengene og mindre støy dersom du velger en AMD Sempron-prosessor foran Intel Celeron.

Sammenligningen kom i kjølvannet av en større test av billige og dyre Intel-prosessorer. Den testen finner du her.

Entusiast-klassen

Klokkehastigheten er 3,2 GHz på AMD-prosessoren, mens Intel-prosessoren kjører på 3 GHz. Som kjent forteller gigahertzene ikke nødvendigvis hvor rask prosessoren er, da det er arkitekturen og operasjoner pr hertz som er viktigst. Derfor har både Intel og AMD gått bort fra å bruke klokkehastigheten i markedsføringen. Nå legges det vekt på helt andre ting, som for eksempel antall prosessorkjerner og ikke minst, strømforbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer