Test av HP Spectre X360 - 2018-utgaven

Kraftig forbedret Spectre X360

Den nye generasjonen Spectre X360 har blant annet fått en helt spesiell skjerm og åttende generasjon Intel-prosessor. Sistnevnte merkes på ytelsen!

ULV I FÅREKLÆR: Nå lever ULV-prosessorene fra Intel ordentlig opp til navnet sitt. Det ser vi et godt eksempel på i HP Spectre X360. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ULV I FÅREKLÆR: Nå lever ULV-prosessorene fra Intel ordentlig opp til navnet sitt. Det ser vi et godt eksempel på i HP Spectre X360. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fjerde generasjonen HP Spectre X360 har vært på testbenken vår den siste uken, ti måneder etter at forgjengeren gjorde et solid inntrykk og fikk terningkast 5 i vår test.

Fortsatt er det snakk om en såkalt 2-i-1-PC, som betyr at du med et enkelt håndgrep kan gjøre PC-en om til et nettbrett. Du skyver ganske enkelt skjermen helt rundt 360 grader, og da forstår du hvorfor modellen bærer navnet X360.

Nesten identisk

Eksteriøsmessig er det mange likhetstrekk fra forrige utgave, den er ifølge målinger bare marginalt tynnere og lettere.

Dessuten: Vårt testeksemplar er toppspesifisert og har fått nøyaktig samme veiledende prislapp som forgjengeren hadde: 16.990 kroner.

Fortsatt har HP benyttet matt aluminium i kabinettet, tykkelsen er 1,36 cm mot forgjengerens 1,38.

Vekten er også redusert med noen få gram, og stopper nå på 1,3 kg, som må regnes som lett for en PC med berøringsskjerm i denne størrelsen.

På sidene finner du fortsatt to USB-C-porter, en vanlig USB-port og analog lyd inn/ut-kontakt. USB-C-portene støtter også Thunderbolt 3, som med riktige overganger kan brukes til alt av utstyr som krever høy båndbredde (4K-video på ekstern skjerm med 60 oppfriskninger i sekunder, for eksempel). PC-en lades også gjennom disse portene, det spiller ingen rolle hvilken av dem du kobler ladekabelen i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer