Kraftig grafikkprosessor fra Number Nine

Nå lanserer Number Nine sin oppfølger til suksessen Ticket To Ride. Den nye prosessoren har fått navnet "Ticket to Ride IV" og vil være tilgjengelig i løpet av andre halvdel av 1998.

Kraftig grafikkprosessor fra Number Nine
Publisert

Med Ticket To Ride IV satser Number Nine på å nå brukere som virkelig trenger kraftige grafikkort, uten å tømme lommeboka helt. Vi har likevel ikke fått noen prisantydning på hva ferdige grafikkort kan koste ennå, annet enn at de ikke vil prise produktet helt oppe i skyene. Siden både 2D og 3D i tillegg til MPEG-II (for visning av video) og RAMDAC (konvertering av digitale signaler på grafikkortet, til analoge signaler som skjermen kan forstå) er integrert i prosessoren, blir produksjonskostnadene lave.

For de som trenger en enda billigere løsning, er det mulighet for dette. Ved å sette inn billigere minnebrikker på slike kort, kan du kutte kostnadene enda mer. Dette er ganske spesielt, ettersom de fleste kort i dag må ha meget raskt og dyrt minne for å fungere. Men ytelsen vil dessverre også reduseres, så du får som vanlig ikke i pose og sekk.

Ticket To Ride IV har en RAMDAC som skal klare en hastighet på 250 MHz. Det betyr at kortet kan gi en oppløsning på 1920 x 1200 piksler i 65 000 farger og en oppfriskningshastighet på 83 Hz, eller 1600 x 1200 piksler i 16,7 millioner farger og en oppfriskning på 93 Hz. Dette er med bare 8 MB minne, men kortet takler hele 32 MB maksimalt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer