Kraftig nok prosessor?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg lurer på om jeg har kraftig nok prosessor til Pinnacle Studio 11 eller 12. Jeg kjøpt Sony HDR-SR11E og er svært fornøyd med selve kameraet, men programvaren som følger med kan knapt kalles redigeringsprogram.

Jeg her en HP PC med AMD Athlon(tm) 64 x 2 dual core processor TK-57, 1,9 Ghz. , Vista 64-bit, internminne 2 GB. Det står i beskrivelsen fra produsenten først at det holder med 1,6 Ghz. MEN : deretter står det at det trengs Intel® Core™2 Duo 2.4 GHz for å redigere AVHCD...betyr dette at redigeringen vil stoppe opp eller at det vil gå tregere? er det mulig å redigere med lavere oppløsning, men at sluttresultatet blir HD?

Vil en 64-bits maskin fungere bedre med Studio 12 enn med 11?

Datadoktoren svarer

Hei

Så lenge du får spilt av AVCHD-opptakene dine har du for så vidt rask nok prosessor. Det er her den egentlige flaskehalsen ligger.

Når det gjelder redigering betyr en svakere prosessor bare at prosessering tar lengre tid og at du må vente litt mer her og der. Dessuten vil alle behagelige muligheter som forhåndsvisning i fullskjerm (på en annen skjerm, mens du redigerer på den andre) bli håpløst med en svak prosessor.

En 64-bits maskin med mye minne vil være raskere når programmene er laget for dette. For eksempel Sony Vegas skal være vesentlig raskere som 64-bits.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer