Kraftig oppgraderte Surface-brett

Microsofts nye nettbrett er på plass i norske butikker.

Microsoft Surface 2 (til venstre) og Surface Pro 2 (til høyre) kan nå vinkles i to posisjoner, og kan kjøpes med forbedrede tastaturdeksler. Foto: Microsoft
Microsoft Surface 2 (til venstre) og Surface Pro 2 (til høyre) kan nå vinkles i to posisjoner, og kan kjøpes med forbedrede tastaturdeksler. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er Microsoft Surface 2 og Surface Pro 2 på plass norske butikkhyller. De to nettbrettene har blitt kraftig oppgradert siden første generasjon, som kom på markedet i fjor.

Les våre tester:
Microsoft Surface RT
Microsoft Surface Pro

Begge brettene har fått ny støtteløsning som gjør det mulig å vinkle skjermen i to posisjoner. Det gir økt fleksibilitet i forhold til sittestilling og refleksjoner i skjermen. Den har også fått så mye lagringsplass at den blant annet gruser iPad på akkurat dette området.

Surface 2

Surface 2 er utstyrt med Windows RT 8.1, og siden den er basert på ARM-prosessor kan den ikke kjøre klassiske Windows-programmer, bare Modern UI-apper fra Microsoft Store - med ett solid unntak: Microsoft Office 365. Nytt i Surface 2 er at den også kommer med siste versjon av Outlook, noe som mange etterspurte på forgjengeren.

Microsoft Surface
Microsoft Surface Vis mer


Prosessoren er av typen Nvidia Tegra 4, og skal være vesentlig kjappere enn den som satt i forgjengeren. Skjermen er på 10,6 tommer og har full HD-oppløsning. I tillegg har brettet fått USB 3.0-port, betydelig bedre kameraer, og batteri som skal holde i 10 timer med kontinuerlig videoavspilling.

Surface 2 kommer med Skype og nettlagringstjenesten SkyDrive ferdig installert, og som bruker får du ringe gratis med Skype til fastlinjer i over 60 land i ett år. I tillegg får du 200 GB gratis nettlagring på SkyDrive i to år.

Vekten er 676 gram, og brettet kommer med 32 og 64 GB SSD. Veiledende pris er henholdsvis 3.599 og 4.399 kroner.

Surface 2 Pro: Full PC-funksjonalitet

Surface Pro 2 er derimot basert på Intel Core i5 "Haswell" (fjerde generasjon Core i-prosessor), og leveres med Windows 8.1 Professional. Det betyr full PC-funksjonalitet, og mulighet til å kjøre alle de klassiske Windows-programmene dine.

Microsoft Surface Pro 2
Microsoft Surface Pro 2 Vis mer


Batteritiden skal ifølge Microsoft være inntil 60% bedre enn på første generasjon, lover Microsoft - uten å gi noe eksakt timetall.

Skjermen er også her 10,6 tommer, oppløsningen er 1920 x 1080 piksler. Det følger med en penn for arbeid som krever nøyaktighet, typisk standard skrivebordsprogrammer.

Brettet er blant annet utstyrt med USB 3.0-port, minnekortleser og miniDisplay-port for tilkobling til ekstern skjerm. Vekten er 907 gram.

Skype- og SkyDrive-tilbudene omfatter også Surface Pro 2.

Brettet leveres med 4 eller 8 GB RAM, og SSD-er fra 64 til 512(!) GB. Prisene starter på 7.299 kroner for 64 GB-utgaven, og øker til 14.599 kroner for 512 GB-utgaven.

DinSide Data har fått begge brett til test, og kommer tilbake med våre inntrykk i nær fremtid.

DinSides ferske nettbrett-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer