Kraftig PC, veldig billig hos Rema!

TT-bransjen har fått seg en ny konkurrent - Rema har startet salget av en avansert PC med en svært smart detalj.

Kraftig PC, veldig billig hos Rema!
Publisert
Sist oppdatert

Reitan-konsernet bruker nå sin distribusjonsmakt til å selge stadig flere typer produkter i alle sine butikker. Nå starter Rema 1000-butikkene salget av en avansert PC.

Maskinen vil dog ikke dukke opp i alle butikker - det er opp til butikksjefen/eieren om den skal tas inn.

Påvirket av DinSide Data

PCen bryter noe med Remas vanlige billigprofil - Medion-maskinen som er satt sammen i Tyskland og har et kraftig Nvidias GeForce FX 5600 skjermkort med 128 MB RAM. Skjermkortet har også videoinngang slik at man kan redigere filmer tatt opp med sitt videokamera. I tillegg har skjermkortet DVI-utgang for støtte av de nyeste flatskjermene på markedet. PCen leveres for øvrig uten skjerm.

Rema har brukt DinSide Datas månedlige sammenligning av PC-tilbud som utgangspunkt for valg av utstyr, og har etter vår mening laget en meget konkurransedyktig PC. En 19" skjerm fra ADi koster for eksempel rundt 1.500 kroner (kilde: komplett.no).

Du finner vår sammenligning av PC-tilbud her.

Rema-PCen er i skrivende stund på testbenken hos oss, og du vil kunne lese om våre målinger og erfaringer på DinSide.no allerede i neste uke.

Smarte tilkoblinger

Hva tror du?

Vil PC-salg på Rema bli en suksess? (Avsluttet)
Ja(76%) 1908
Nei(18%) 447
Vet ikke(6%) 159
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


PC-en har en tilkoblingsenhet i front som kalles ConnectX. Denne inkluderer blant annet en minnekortleser som gjør at brukeren kan overføre bilder fra digitale kameraer uten å måtte bruke kabler og eksterne lesere eller krybber.

Men både digitale stillbilde- og videokameraer kan også kobles til via enten USB 2.0-porten eller FireWire-porten som sitter i fronten av PC-en.

Maskinen er utstyrt med en AMD Athon XP 2600-prosessor og 512 MB PC2700-minne. Kjøleløsningen for prosessoren skal være spesielt stillegående. Harddisken er en stillegående Seagate-disk på 120 GB.

DVD-brenner og TV-kort

Maskinen er utstyrt med både modem og nettverkskort. Den har også en kombinert DVD- og CD-brenner, samt programvare for å lage DVD-film med menyer. Brenneren støtter både DVD+R/RW- og DVD-R/RW-formatene og brenner DVD-er i hastigheter opp til 4x.

PC-en har også et eget kort for mottak av TV. Ved hjelp av medfølgende programvare kan sendingene lagres til harddisken eller direkte til en DVD-plate. I tillegg har maskinen en digital lydutgang. med støtte for Dolby Digital surroundlyd.

Lav pris

Utsalgsprisen hos Rema 1000 vil være 8.500 kroner inkludert mva. Dette inkluderer også to år med telefonsupport døgnet rundt. Med en 19" skjerm får du altså en komplett pakke til 10.000 kroner.

Medion er Tysklands største PC-produsent og leverer blant annet PC-er til den tyske dagligvarekjeden Aldi. Kjeden, som også finnes i Danmark, solgte i løpet av en formiddag i november i fjor 7.000 PCer til knappe 10.000 danske kroner i forbindelse med en kampanje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer