Kraftig priskutt på Windows-nettbrett fra Dell

Vil det sette fart i salget?

Dell XPS 10 er et Windows RT-basert nettbrett. Nå kuttes prisen betydelig. Merk at tastaturet er ekstrautstyr. Foto: Dell
Dell XPS 10 er et Windows RT-basert nettbrett. Nå kuttes prisen betydelig. Merk at tastaturet er ekstrautstyr. Foto: Dell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dell XPS 10 er bare ett av mange Windows RT-baserte nettbrett som var ventet å gå kraftig ned i pris, takket være svært liten etterspørsel. Da brettet ble introdusert i oktober i fjor kostet 32 GB-utgaven 499 amerikanske dollar veiledende, og så sent som i slutten av januar i år kostet det rundt 4.600 kroner i de billigste norske butikkene, ifølge Prisjakt.no.

Intel lover nettbrett til lavpris

Under halv pris?

Nå får du brettet til 3.321 kroner hos billigste forhandler, men det kan fort endre seg. For nå har Dell besluttet å senke den veiledende prisen til 300 amerikanske dollar, eller ganske nøyaktig 1.750 norske kroner. Det betyr at prisene i Norge med stor sannsynlighet vil bevege seg ned mot 2000-kronersgrensen. Det vil i såfall bety godt under halv pris i forhold til i januar.

Det vil også bety at prisen er på nivå med en rekke populære Android-brett, og det er kanskje der de bør ligge for at interessen skal ta seg opp.

Les også: Nå har Android overtatt nettbrett-ledelsen

Bra spesifikasjoner

Nettbrettet har en 10,1" IPS-skjerm, med oppløsning på 1366 x 768 piksler. Det har to kameraer, hvorav hovedkameraet tar bilder bestående av 5 megapiksler. Brettet har også minnekortleser og microUSB-kontakt, 2 GB RAM og en dobbelkjernet 1,5 GHz Qualcomm-prosessor. Vekten er 635 gram, altså omtrent som en iPad.

Samleside: Nettbrett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer