Kraftigere prosessor eller?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Akkurat nå er jeg i forhandlinger med min 14 år gamle sønn angående innkjøp av ny bruksdatamaksin i hjemmet. Jeg tenkte at det ikke er noe vits å bruke alt for mange penger på data, fordi teknologien raser videre, og at en 10.000-kroners maskin ville holde en stund. Han derimot argumenterer med at prosessorene ikke er kraftige nok på en slik maskin og at vi bare MÅ bare kjøpe større.

Kanskje jeg kan be deg tipse meg om hvor jeg finner info om prosessorenes viktighet, slik at jeg kan argumentere med min sønn, f eks om forskjeller og betydningen av å kjøpe en maskin med 2 Ghz vs 3,2 Ghz prosessor??

Vennlig hilsen
Sigrun

Datadoktoren svarer

Hei,

Våre utvalg av månedens PC-tilbud til 10 000 kroner, har i skrivende stund prosessorer tilsvarende 2,4 GHz. Vi snakker om AMD Athlon-prosessorer, derfor "tilsvarende", sammenlignet med ytelse/frekvens hos en Intel P4 med samme ytelse.

Hvis du vil erstatte denne med en 3 GHz prosessor, koster det deg ca 2 000 kroner ekstra.

Forskjellen dreier seg om målbare, men knapt merkbare forskjeller i ”hverdagsbruk”. I enkelte spill og ved tunge oppgaver som å lage MP3-filer av hele platesamlingen, overføring av gamle VHS-opptak, med påfølgende redigering, omkoding og brenning til DVD, vil man kunne spare inn noen minutter her og der.

Så hvis dette er så viktig, får du gjøre en avtale med poden om ekstra snømåking, klesvask, middaglaging, rydding eller andre relevante sysler, som verdsettes til 2000 i løpet av en tidsperiode dere blir enige om.

Jeg kan jo nevne at du faktisk får en komplett spillkonsoll (X-box, GameCube eller Playstation, for den prisforskjellen....)
Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer