Kraftigere prosessor eller?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Akkurat nå er jeg i forhandlinger med min 14 år gamle sønn angående innkjøp av ny bruksdatamaksin i hjemmet. Jeg tenkte at det ikke er noe vits å bruke alt for mange penger på data, fordi teknologien raser videre, og at en 10.000-kroners maskin ville holde en stund. Han derimot argumenterer med at prosessorene ikke er kraftige nok på en slik maskin og at vi bare MÅ bare kjøpe større.

Kanskje jeg kan be deg tipse meg om hvor jeg finner info om prosessorenes viktighet, slik at jeg kan argumentere med min sønn, f eks om forskjeller og betydningen av å kjøpe en maskin med 2 Ghz vs 3,2 Ghz prosessor??

Vennlig hilsenSigrun

Datadoktoren svarer

Hei,

Våre utvalg av månedens PC-tilbud til 10 000 kroner, har i skrivende stund prosessorer tilsvarende 2,4 GHz. Vi snakker om AMD Athlon-prosessorer, derfor "tilsvarende", sammenlignet med ytelse/frekvens hos en Intel P4 med samme ytelse.

Hvis du vil erstatte denne med en 3 GHz prosessor, koster det deg ca 2 000 kroner ekstra.

Forskjellen dreier seg om målbare, men knapt merkbare forskjeller i ”hverdagsbruk”. I enkelte spill og ved tunge oppgaver som å lage MP3-filer av hele platesamlingen, overføring av gamle VHS-opptak, med påfølgende redigering, omkoding og brenning til DVD, vil man kunne spare inn noen minutter her og der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer