Krever 10.000 kroner for ikke å avsløre utroskap

Ashley Madison-brukere får gjennomgå på ny.

HACKET: Dating-nettstedet Ashley Madison ble hacket i 2015. Nå blir brukerne truet til å betale for å unngå at intime detaljer blir delt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HACKET: Dating-nettstedet Ashley Madison ble hacket i 2015. Nå blir brukerne truet til å betale for å unngå at intime detaljer blir delt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 opplevde dating-nettsiden Ashley Madison et gigantisk datainnbrudd. Det resulterte i at detaljer om over 30 millioner brukere verden over ble lagt ut i offentligheten, og våre anslag den gangen var at så mange som 50.000 nordmenn kunne være rammet.

Utro-nettsted

Det ekstra kinkige er at Ashley Madison ikke er en helt tradisjonell datingnettside, men en tjeneste med fokus på utroskap. Med slagordet «Life is short. Have an affair.» har tjenesten trukket til seg folk som er i et forhold, men som ønsker et sidesprang.

De lekkede dataene inkluderte blant annet navn, e-postadresse, bostedsadresse, seksuelle preferanser, kredittkortdetaljer og mer til. Databasen ble gjort søkbar, og noen brukte dataene til å lage et kart over hvor brukerne bodde.

I kjølvannet av datainnbruddet ble mange avslørt, og offentliggjøringen av disse dataene resulterte både i oppsigelser, skilsmisser og i verste fall selvmord.

Trussel-epost

Nå ser det ut til at Ashley Madison-brukerne får nok en runde med utfordringer, melder Ars Technica.

I disse dager sendes det nemlig ut e-poster til folk som var med i Ashley Madison-datainnbruddet, der bakmennene truer folk til å betale rundt 10.000 kroner via bitcoin for at de ikke skal dele de lekkede detaljene med vedkommendes venner og familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer