Krever mer miljøvennlig Apple

Store bannere med påskriften "Bad Apple" ble satt opp utenfor MacWorld Expo i dag. Pressgruppen Silicon Valley Toxics Coalition krever at Apple skal ta resirkulering på alvor.

Krever mer miljøvennlig Apple
Publisert
Sist oppdatert

Fra iPod til søppel er budskapet til Ted Smith i Silicon Valley sin egen miljøverngruppe.

- Vi vil få frem at Apple fortsatt har en lang vei å gå med hensyn til resirkulering av maskinene, sier Smith din DinSide Data utenfor MacWorld.

Pressgruppen som har som selvpålagt oppgave å sørge for at de store datagigantene tar miljøvern på alvor har allerede klart å få Dell til å endre resirkuleringspolitikken sin:

HP best i klassen

- Dell endret politikken etter press fra oss i fjor, og nå har vi tatt en avstemning der vi valgte ut Apple som neste mål, sier Smith videre.

I følge Silicon Valley Toxic Coalition, er det Hewlett Packard som er best i klassen når det kommer til resirkulering.

De fleste komponentene som brukes i datamaskiner er svært giftige og/eller miljøskadelige, og krever derfor å bli tatt godt vare på også etter at maskinen har hatt sitt siste kræsj.

- Mye av Apples iSøppel blir sendt til Kina og India, står det i brosjyren fra miljøverngruppen. Der blir komponentene resirkulert av fattige arbeidere som får alvorlige helseproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer