Politiet advarer:

Krever penger for ikke å spre intim video

Men det hjelper ikke å betale.

GÅR FEM PÅ: Flere unge menn har nå opplevd å bli presset for penger etter å ha deltatt i intime videosamtaler med kvinner. Foto: Shutterstock / NTB
GÅR FEM PÅ: Flere unge menn har nå opplevd å bli presset for penger etter å ha deltatt i intime videosamtaler med kvinner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par år siden skrev vi om en e-postsvindel som var ganske intrikat. Der hevdet avsenderen å sitte på video fra webkameraet av offeret mens vedkommende surfet på porno på nett, og truet med å spre videoen dersom offeret ikke betalte.

Nå advarer imidlertid Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt om en ny type utpressing som er langt mer reell. Spesielt er det unge menn som er rammet, og flere har anmeldt forholdet.

Naken-chat

Ifølge politiet kommer de i kontakt med jenter via sosiale medier og får en god tone. Etter hvert spør jenta om ikke de skal hoppe over til en annen plattform der de kan videochatte.

Under videochaten blir jenta flørtete og begynner å kle av seg. «Det ene fører til det andre», skriver politiet, og så legger jenta på.

Hun ringer opp igjen og viser da video av offeret som ble filmet under videosamtalen. Så blir han truet med at hun vil spre videoen til alle han kjenner om ikke han betaler for seg.

Spres uansett

– Selv om det har blitt betalt penger har videoen blitt sendt til venner, bekjente, familie og kollegaer, advarer politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer