Kryptér harddisken

Redd for at uvedkommende skal få tilgang til filene dine?

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har vært så uheldige å bli frastjålet eller har mistet en bærbar PC vet at det er uhyggelig på flere nivåer. Selve maskinen er én ting, den kan erstattes, men dataene på den er det verre med. De fleste slurver med å ta sikkerhetskopier, og i tillegg kan det være data på harddisken som slett ikke burde havne i gale hender.

For lite fokus

Merkelig nok er det lite fokus på dette problemet fra maskin- og programleverandørene. Avanserte utgaver av Windows 7 har riktig nok støtte for kryptering av harddisken gjennom BitLocker, og mapper ved hjelp av Encrypted file system (EFS), men ikke Home Premium-utgaven som er beregnet på forbrukermarkedet. Ja, selv de billigste PC-ene selges med harddisker på flere hundre gigabytes, men kun de aller færreste er utstyrt med løsninger for å beskytte innholdet mot tyveri.

Det finnes heldigvis løsninger på problemet, og her skal vi omtale to som ikke behøver å koste deg en krone. Den ene handler om å sikre harddisken mot uautorisert tilgang, og den andre handler om at du kan få tilbake brukerfilene dine selv om PC-en din blir borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer