Kun Pentium III på Internett?

Intel vil selvsagt selge flest mulig Pentium III prosessorer, og i tiden fremover vil det dukke opp en en rekke tjenester på Internett som faktisk krever Pentium III for å virke i det hele tatt.

Publisert

Det er ikke usannsynlig at dette utspillet bare vil gjøre vondt verre etter stormen rundt unike serienumre på prosessoren som sendes automatisk på Internett. For Internett er uten tvil det datafenomenet som har flest åpne standarder, og flest tilhengere av at det skal forbli slik.

Intel har nå inngått flere samarbeidsavtaler med populære websteder som innebærer at det vil bli åpnet seksjoner som krever Pentium III. Excite har planer om å åpne en "tredimensjonal søkemaskin" med navnet Excite Extreme som krever at du har PIII. Sportstjenesten SportsLine åpner snart SportsPoint som lar deg bevege deg i et tredimensjonalt rom hvis du har PIII.

I tillegg varsler Intel selv at det kommer en rekke løsninger på webstedet Intel Web Outfitter Service som er sentralen for hele initiativet. Her melder Intel blant annet at det vil komme spill og virtuelle utstillinger som krever Pentium III for å virke.

Urederlig?

Hvem som skal kunne bruke nettet til hva, vil alltid kunne avstedkomme en heftig debatt, avhengig av hvor fundamentalistiske debattantene er. Noen vil hevde at all aktivitet på Internett som ikke er åpen for alle er et onde, men det er jo et faktum at en rekke innelukkede teknologier bruker Internett som bærer av datastrømmer. Et eksempel er VPN (Virtual Private Network) som er en teknologi for å komme på nettverket på jobben via Internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer