Kundene gir vi blaffen i

Kommentar: Har platebransjen fullstendig misforstått hvordan man skal behandle kundene sine, eller er det et bevisst valg at man skal gjøre det vanskeligst mulig å være ærlig platekjøper?

Bernhard Steen er ansvarlig redaktør i DinSide og administrerende direktør i Katalysator Media.
Bernhard Steen er ansvarlig redaktør i DinSide og administrerende direktør i Katalysator Media. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det låter jo helt bort-i-natten, men du kan ikke lenger gå inn i en platebutikk, kjøpe en ny skive og regne med at den kan spilles på CD-spilleren din. For dersom du er så uheldig å kjøpe en "Kopi-kontrollert" plate, kan det nemlig godt være at den ikke virker, selv om den til forveksling ser ut som en CD. Og er du blant det stadig økende antall musikk-kjøpere som har fått deg en MP3-spiller, og faktisk ønsker å bruke denne til å lytte på musikken du kjøper, har du definitivt fått et ubrukelig produkt. Du får enten spille skiva på anlegget ditt hjemme (dersom den funker her), eller ikke spille den i det hele tatt.

Selv har jeg akkurat kjøpt Shelby Lynnes "Identity Crisis". Da jeg puttet disken i PCen, nektet mitt vanlige avspillingsprogram å spille den. Jeg hadde -- som alltid -- tenkte å legge den inn på PCen og overføre den til MP3-spilleren min, men det var helt umulig. En nærmere sjekk på coveret viste at Capitol Records hadde valgt å "kopi-kontrollere" denne CD-lignende lille saken, og dermed laget et produkt som var uinteressant for meg. Selskapet har bestemt seg for at jeg, og alle andre kjøpere av "Identity Crisis", med stor sannsynlighet er tyver og kjeltringer, og banditter trenger man jo som kjent ikke alltid å behandle med særlig respekt. Dermed var det bare å lage et mest mulig intrikat system for å "låse" låtene til disken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer